Anita van den Berg

Energetische praktijk voor mens & dier

Wie ben ik

Mag ik mij even aan u voorstellen?

Mijn naam is Anita van den Berg, ik ben 56 jaar jong en ik woon met mijn gezin in Zutphen. Ik werk als medium/healer en heb een praktijk aan huis in Zutphen en op een buiten-locatie in Vethuizen (naast Zeddam).
In mijn praktijk help ik mensen op energetisch en paranormaal vlak bij diverse problemen / belemmeringen.
Ook werk ik regelmatig met familieopstellingen en coach ik met mijn paard Livy en de andere paarden in de wei. Ook werken de paarden vaak mee in de opstellingen (Opstellingen bij de paarden).

Van jongs af aan ben ik mij bewust van een spirituele, paranormale wereld naast ons aardse bestaan en komen de emoties en pijn en het lichamelijke en/of geestelijke ongemak van een ander, zowel van mens als dier, bij mij binnen. Zo ook beelden, geuren, en geluiden welke voor anderen vaak niet waarneembaar waren.

Anita van den Berg

Als kind vond ik het vreselijk en niet prettig. Het was overweldigend en voor mij moeilijk een plek te geven, mede doordat ik toen niet wist dat ik zo ver ‘open’ stond dat alles van anderen ook bij mij binnen kwam. Het voelde voor mij als een handicap en daarmee overweg kunnen was moeilijk, dus deed ik of het er niet was en blokkeerde dat deel in mij.

In mijn pubertijd ontdekte dat ik met mijn handen pijn konden verlichten of blokkades kon weghalen. intuïtief wist ik waar mijn handen moesten zijn om de pijn weg te strijken.
Ook merkte ik dat ik met dieren kon communiceren en soms boodschappen binnen kreeg.
Vooral in het begin was dat verwarrend, net of iemand anders toegang had tot mijn gedachten.

Pas rond mijn dertigste ben ik mij echt verder gaan verdiepen in het paranormale. Na de geboorte van mijn kinderen was mijn sensitiviteit en gevoeligheid toegenomen, mijn interesse was gewekt.
Door mij meer in het spirituele en paranormale te verdiepen leerde ik mijn gaven ook makkelijker te accepteren en verder te ontwikkelen.  
Eerlijk gezegd vond ik het doodeng om er voor uit te komen dat ik soms meer voelde/zag/ervoer dan vele anderen en deelde het slechts met een enkeling die ik volledig vertrouwde.

Ik leefde mijn leven en werkte in diverse administratieve en commerciële functies, van uitvoerend tot leidinggevend. Door het werk leerde ik steeds beter met twee benen stevig op de grond te staan. Ook kon ik mijn mediamieke en energetische kant beter af te schermen waardoor er niet teveel van anderen binnen kwam.

Uiteindelijk besloot ik het roer compleet om te gooien en mijn sensitiviteit en mogelijkheden niet meer weg te drukken maar het bewust op te pakken. Door trainingen, cursussen, hulp van anderen en vooral het ermee leren werken en actief inzetten van mijn gaven, heb ik ze verder mogen ontwikkeld en gefinetuned om deze in te kunnen zetten om anderen te helpen. Zowel mens als dier.

Inmiddels, een flink aantal jaren verder, ben ik blij dat ik het heb leren omarmen en ben ik er immens dankbaar voor.
Ik voel mij bevoorrecht om hier anderen mee te mogen en kunnen helpen.

Facebook