Anita van den Berg

Energetische praktijk voor mens & dier

Één met je paard, rijden met gevoel

Een unieke rijles voor Ruiter & Paard.

Één met je paard, rijden met gevoel.

“…oefeningen rijden en je bewust laten worden met wat je doet en wat je voelt. En Anita ging met het verwerken aan de slag….ook bij mij. Jolanda zette mij ondertussen aan het werk en mijn paard ging steeds meer lopen, hij ging zich steeds meer laten zien! Na de toch wel intensieve, emotionele en geweldige les voelde het moe maar zeker voldaan. Zo mooi om deze combinatie te ervaren om te voelen wat je paard onder je doet als hij zijn gevoel kan uiten.
Ook zeker een spiegel en eyeopener want dat komt wel naar voren…

reactie van een deelnemer

Wil jij samen met je paard dichter bij elkaar gebracht worden, omdat er nog een stukje balans mist? Of wil jij je paard beter leren begrijpen?
Dan is dit je kans!
In samenwerking met Jolanda Menting (van De Kaatstede in Vethuizen) wordt er een speciale en unieke rijles gegeven waarbij naast een reguliere les ook op energetisch level wordt gewerkt aan jou en jouw paard als combinatie!
De lessen worden gegeven bij De Kaatstede maar kunnen ook elders op locatie worden gegeven.

Jolanda zet haar jarenlange kennis, ervaring en expertise als instructrice en ruiter in om jou als ruiter een stuk verder te helpen terwijl ik communiceer met jouw paard en mij op energetisch vlak afstem op jullie (jij en jouw paard) als combinatie.
Door mij af te stemmen op jouw paard en daarbij mijn gaven in te zetten (heldervoelen/-weten/-zien) ervaar ik eventuele blokkades (fysiek of mentaal) waar jouw paard tegen aan loopt tijdens de les. Deze blokkades worden opgepakt en waar mogelijk energetisch getransformeerd (het zogeheten healen) zodat het paard vrij komt van deze belasting.

Deze rijles is geschikt voor alle niveaus en het maakt niet uit of je recreatief of wedstrijden rijdt. De lessen duren 3 kwartier (+ 1 kwartier in-/uitrijden) waarbij ruiter en paard alle aandacht krijgen.

“Anita begon tijdens het rijden informatie te ontdekken en vertelde dat tegen mij. Ik vond dit zeer interessant en zei al gelijk dat ik het erg eng vond, maar de informatie klopte.
Ik ben er zelfs een stuk wijzer van geworden en nog blijer met mijn paard geworden dan ik al was.”

reactie van een deelnemer


Over Jolanda Menting
Jolanda is inmiddels ruim 20 jaar actief als instructrice. Items als’ Eerlijk communiceren met je paard’ en ‘rijden met plezier voor ruiter en paard’ zijn kenmerkend voor Jolanda’s lessen. Naast haar werk als instructrice houdt Jolanda zich met haar bedrijf De Kaatstede bezig met opfok van pony’s en paarden en is ze gespecialiseerd in het inrijden van paarden en pony’s, met name Welsh pony’s.
Voor meer informatie kijk op de fb pagina van De Kaatstede.

Over mijzelf
Ik ben medium/magnetiseur en heb zoals jullie op deze site kunnen lezen een praktijk aan huis in Zutphen en ben ik regelmatig in Vethuizen. Middels helder waarnemen (heldervoelen, -weten en -zien) help ik mensen en dieren bij het opsporen en opheffen van fysieke, energetische en emotionele blokkades.
Naast het energetisch werken organiseer en begeleid ik ook opstellingen bij de paarden in de wei (zowel groepen als 1 op 1) en coach ik met mijn paard Livy.

Kijk ook eens op mijn pagina Equisensi.nl. (Onder de naam EquiSensi ben ik actief met paarden).

Samen met mijn paard Livy (Lievident Hofnar Aram)
Samen met mijn paard Livy (Lievident Hofnar Aram)

Hieronder leest u enkele reacties/ervaringen van eerdere deelnemers:

Vanmorgen een super indrukwekkende en leerzame les mogen ervaren van Anita en Jolanda.
Ik heb ongeveer al 1.5 jaar les van Jolanda met mijn paard Avion.
We maken enorme stappen als het gaat om waar we begonnen zijn en waar we nu staan met ons 2en.
Toch bleven we steken op bepaalde momenten en vinden we het moeilijk elkaar te begrijpen.
Een stukje balans hierin en hoe kunnen we hieraan werken?
Jolanda en Anita werken hier samen aan.
Zij brengen ruiter en paard dichter bij elkaar en kijken samen naar die balans.
Vanmorgen begon ik de les net als anders samen met Jolanda.
Het losrijden van het paard door middel van oefeningen. Jolanda vroeg aan mij waarom ik dingen deed. Bijvoorbeeld: waarom ging je nu net na achter zitten of waarom kijk je naar onder? Dit vond ik erg fijn, omdat het een stukje bewust wording was van jezelf.
Ik was op de hoogte gebracht dat Anita aansloot in het midden van de les.
Toen Anita aankwam keek Avion al met zijn oren naar voren en was helemaal nieuwschierig.
Anita vertelde al gauw hier te zijn voor het paard en Jolanda vult dit aan door op mij te letten en mij te helpen.
Ik begon met rijden en het bleek goed te zijn om tijdens het rijden hele verhale te vertellen tegen je paard of tegen een ander.
Ik hield mijn buik aangespannen waardoor Avion ook verstrakte. Toen ik mij ontspande ontspande Avion zich ook.
Anita begon tijdens het rijden informatie te ontdekken en vertelde dat tegen mij.
Ik vond dit zeer interessant en zei al gelijk dat ik het erg eng vond, maar de informatie klopte.
Ik ben er zelfs een stuk wijzer van geworden en nog blijer met mijn paard geworden dan ik al was.
Tijdens het rijden reageerde Avion op de informatie wat Anita tegen mij vertelde.
En we merkte al gauw dat hij erg verdrietig is geweest in zijn verleden.
Ik ben een ruiter dat graag wil laten zien wat ik onder mij heb, maar het blijkt dat Avion dat ook graag wilt en dit voor mij doet.
Avion beschermt mij tegen andere en dit zal versterken.
Dit vond ik wel grappig, want met andere paarden ging eerst heel erg goed en de laatste weken legt hij snel zijn oren in zijn nek wanneer ik bij een ander in de buurt kom.
Ook wanneer ik iemand anders op Avion laat rijden zie ik dat hij een heel ander paard word en protesterend gedrag laat zien.
Jolanda vroeg aan mij voor de les al of ik meer complimenten aan Avion wilde geven en dit enthousiast wilde vertellen.
Ik voelde me natuurlijk een gek om dit te doen , maar het grappige is dat Anita dit bevestigde en vertelde aan mij dat Avion dit nodig heeft.
Anita vertelde mij dat Avion verdrietig is geweest en bang in om verlaten te worden, maar ook altijd hoog moest lopen in de sport.
Nu ik dit weet wil ik Avion nog meer plezier laten krijgen in het werk wat hij levert.
Ik heb mijn paard voor mijn plezier en hij doet mij enorm veel plezier en dit ga ik zeer zeker meer laten merken.
Anita en Jolanda ik vond dit zeer indrukwekkend. Jullie vullen elkaar goed, duidelijk en rustig aan.
Jolanda heeft niks tegen Anita over ons als duo verteld ( Avion en mij) en moest enorm lachen toen Anita informatie vertelde die wij al wisten of merkten.
Anita en Jolanda jullie zijn een super team en ik wil dit zeker vaker gaan ervaren.
Ik merk dat Avion erg reageerde op Anita en ik mijn focus op Jolanda kon leggen zodat Anita veranderingen bij Avion kon observeren.
Toen Anita de rij bak verliet begon Avion ook te hinneken.
Anita en Jolanda bedankt voor deze les het heeft mij veel energie gegeven en ik ben dankbaar voor zo’n kanjer als Avion. Ik ga vanaf nu mijn doel hierop stellen.
Avion is het beste voor mij! En ik raad iedereen aan die dicht bij zijn of haar paard wil komen en het paard wil leren begrijpen.”


Een met je paard, rijden met gevoel…ja dat willen we allemaal wel. Het sprak me aan om daar aan mee te gaan doen dus opgegeven! Samen met mijn man er naar toe gereden en ons laten verrassen waar we terecht kwamen en wat het nou precies inhield. Toen we aankwamen waren Jolanda en Anita al bezig met een combinatie in de grote rijbak. Bij een prachtig landelijk gelegen grote boerderij met in de weide omgeving een prachtig uitzicht op landerijen. Erg rustgevend en voelde ons gelijk op ons gemak na een hartelijk welkom en helemaal omdat mijn man gelijk een heerlijk bakkie koffie kreeg haha . We gingen rustig opzadelen en de bak in… Anita moest gelijk lachen om/ door mijn paard en met Jolanda bespraken we over het rijtechnisch gedeelte. Wauw wat een combinatie, heel indrukwekkend hoe Anita contact legde met mijn paard en gewoon vertelde wat hij voelde , hij was boos, gefrustreerd en vandaar die grappenmaker om het zogezegd weg te lachen….ik schok dat het zo diep zat en het raakte mij. Je moet weten dat ik een fantastisch paard heb waarmee ik elke dag geniet en alles voor over heb, als je dan hoord dat hij toch niet 100% gelukkig is en hij eigenlijk veel moet verwerken dan schik je daar toch wel van. Ondertussen oefeningen rijden en je bewust laten worden met wat je doet en wat je voelt. En Anita ging met het verwerken aan de slag….ook bij mij. Jolanda zette mij ondertussen aan het werk en mijn paard ging steeds meer lopen, hij ging zich steeds meer laten zien! Na de toch wel intensieve, emotionele en geweldige les voelde het moe maar zeker voldaan. Zo mooi om deze combinatie te ervaren om te voelen wat je paard onder je doet als hij zijn gevoel kan uiten. Ook zeker een spiegel en eyeopener want dat komt wel naar voren.. Geweldig om dit te ervaren, mijn paard en ik zijn nog meer naar elkaar toe gegroeid en hij doet nog meer zijn best en voelt zich veel meer op zijn gemak en durft meer doordat ik hem ook meer begrijp en steun en we meer vertrouwen in elkaar hebben gekregen waardoor ik ook meer durf. Echt een aanrader om mee te maken, voor een wedstrijd amazone of recreatieve ruiters …het is voor iedereen die …één met zijn paard wil zijn en wil rijden met gevoel….. hoe mooi is dat…”


Facebook0